Achter de schooldeur, Achter de voordeur

Achter de schooldeur, Achter de voordeur ondersteunt gezinnen met een kleine ingreep. Positieve veranderingen in de leefomgeving van een kind/jongere kunnen een bijdrage leveren aan betere schoolprestaties en welbevinden. Voorbeelden van ingrepen zijn het creëren van een studieplek, het opknappen van een slaapkamer en het aanbrengen van ordening en structuur in het huis.  Het project biedt andere betrokkenen (aanmelders/scholen) kansen mee te denken en aan te vullen, in te haken op de mooie gevolgen. 

Bekijk onze activiteiten

Nazorg

KIMG levert praktisch en op maat nazorg na de kleine ingreep. De nazorg kan bestaan uit het regelen van tuingereedschap zodat iemand de tuin zelf kan bijhouden, het geven van tips hoe je zelf kunt behangen/verven, het meegeven van een planningslijstje zodat iemand zelf het huis op orde kan houden of de weg wijzen naar andere hulp etc. 

Bekijk onze activiteiten

Energiebesparende maatregelen 

Het project “Energiebesparende maatregelen” is in ontwikkeling. Het biedt mensen praktische tips en oplossingen om te besparen op hun energiekosten én bij te dragen aan het verbeteren van het milieu. Denk aan de thermosstaat laag zetten, de kraan op tijd dicht te doen, lampen in niet gebruikte ruimtes uitdoen, luchten van het huis ter voorkoming van schimmel etc. In de uitvoering zal worden samengewerkt met partners. 

Bekijk onze activiteiten